JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Țopăind către Paște



Lucrează pentru cea mai bună versiune a ta

Antrenamentele cu sărituri pe verticală sunt acum pe val pentru persoanele care urmăresc să capete o explozie de putere, viteză și forță. Puteți găsi filmulețe online – și sunt destul de impresionante.

Dacă însă săriturile pe verticală nu sunt pentru voi, puteți găsi alte moduri prin care să vă desprindeți picioarele de pe sol, care aduc la fel de multe beneficii. Plus că nici nu trebuie să mergeți la sală pentru a le face.

Săriturile variază de la cele simple, sub formă de stea, la burpee-urile cu intensitate mai ridicată sau, preferatele noastre, antrenamentele cu săritul corzii.

Săritul corzii nu este decât coarda, pe care de data aceasta o sar adulții. Noi îl adorăm pentru că este un mod simplu și gratuit de a intra în formă. Plus că este si super distractiv. Și nu suntem singurii: coarda reprezintă un exercițiu constant în antrenamentul antrenorilor personali, al boxerilor profesioniști și al vedetelor, ca de exemplu Katy Parry, Jake Gyllenhaal și Sylvester Stallone.

De ce nu luați o coardă să încercați?

5 motive pentru a sări coarda

  1. Nu este nevoie de echipament scump sau de vreun abonament la sală. Puteți sări oriunde este spațiu.
  1. Este un antrenament pentru tot corpul, deoarece folosiți mușchii abdominali, picioarele, umerii și brațele.
  1. Un program periodic de sărit coarda poate ajuta la creșterea tonusului muscular în partea de sus și în cea de jos a corpului.
  1. Puteți sări în ritmul vostru, așa că este un antrenament minunat, pentru toate nivelurile de pregătire fizică.
  1. Și, în final dar nu în cele din urmă, este distractiv!