Vreau să-mi recapăt silueta fără să îndur foamea

Exerciții cardio cu Anca Bucur
Dacă pierderea kilogramelor în plus este unul din motivele pentru care vrei sa treci la un stil de viață sănătos, atunci trebuie să știi că exercițiile cardio sunt foarte importante.

Anca Bucur, de patru ori Fitness World Champion și antrenorul nostru de fitness, îți recomandă câteva exerciții cardio simple, pe care le poți face la tine acasă, fără a fi necesare aparate sau accesorii speciale.

Vezi mișcările propuse de Anca în clipul de mai sus. Nu uita: este important să urmărești cu atenție mișcările ei pentru a te asigura că le execuți și tu corect. O postură greșită poate să ducă la accidentări.

Ce sunt exercițiile cardio

În categoria exercițiilor cardio intră toate acele mișcări care îți fac inima să bată mai repede. Dacă respiri mai greu și îți simți pulsul mai rapid, înseamnă că faci un exercițiu cardio. Un antrenament de acest tip poate să includă alergare, mers pe bicicletă, înot, vâslit, tae-bo sau chiar și mers pe jos în ritm rapid.

De ce sunt importante exercițiile cardio

Toată lumea știe că exercițiile cardio ard multe calorii, deci contribuie la pierderea kilogramelor în plus. Dar au și alte beneficii deloc de neglijat.

  1. Îmbunătățesc starea inimii. Pentru că inima este un mușchi, ea devine mai puternică dacă este forțată să lucreze intens.
  2. Îmbunătățesc metabolismul. Cu cât este mai intens antrenamentul, cu atât mai rapid va fi metabolismul tău în următoarele ore.
  3. Pot preveni depresiile și anxietatea. Atunci când faci antrenamente intense, corpul tău secretă mai multe endorfine, cunoscute drept ”hormonii fericirii”.