Informații și articole despre nutriție
Acceptă provocarea acum!
Reinventează-te!

Ziua Mondială împotriva Obezităţii: O problemă globală, soluţii globaleŞtii că ai de-a face cu o chestiune foarte importantă atunci când i se dedică o zi specială, cum ar fi Ziua Independenţei sau Ziua Europei. E uimitor să ne gândim că avem acum şi Ziua Mondială împotriva Obezităţii, marcata în calendar pe data de 11 octombrie, pentru ca guvernele, profesioniştii din domeniul medical, organizaţiile de caritate şi companiile să facă eforturi de a pune capăt răspândirii fenomenului, prin investiţii în tratament, educaţie, prevenţie şi intervenţii în stadii incipiente.

E trist să ne gândim că această epidemie de obezitate s-a răspândit atât de mult, încât trebuie să-i dedicăm o zi anume pentru a ne aminti de provocarea uriaşă care afectează milioane de familii din întreaga lume. Însă nouă, celor de la Herbalife Nutrition, nu trebuie să ni se reamintească de acest lucru. Noi ne gândim la obezitate în fiecare zi, impulsionaţi de misiunea noastră de a face lumea mai sănătoasă şi mai fericită.

Faţă în faţă cu statisticile despre obezitate

Datele şi cifrele exacte sunt deja cunoscute. La ora actuală, în lume există peste 600 de milioane de persoane supraponderale sau obeze. Dacă trendul actual va continua, experţii sunt de părere că până în 2025 am putea ajunge, la nivel mondial, la 2,7 miliarde de adulţi supraponderali sau obezi. Miliarde! Iar dintre aceştia, aproximativ 177 de milioane vor avea nevoie de tratament pentru obezitate severă.

Dacă nu facem eforturi să schimbăm acest trend, vom asista în continuare la creşterea numărului de cazuri de boli de inimă, diabet, boli de ficat şi diverse forme de cancer. Iar facturile medicale anuale necesare la nivel global pentru a face faţă consecinţelor acestei situaţii ar putea depăşi 1 trilion de dolari pe an, în următorul deceniu, mărind şi mai mult costurile sănătăţii publice, care vor atinge cote astronomice.

Nu vă prezint aceste statistici înfiorătoare ca să vă deprim. Nu la asta se referă această zi. Dimpotrivă, Ziua Mondială împotriva Obezităţii îşi propune să înfrunte direct realitatea acestei crize şi să caute oportunităţi prin care să îmbunătăţească starea de sănătate a oamenilor, să salveze şi să schimbe vieţi omeneşti.

Cum face Herbalife Nutrition diferenţa

La Herbalife Nutrition, considerăm că este responsabilitatea noastră să contribuim la schimbarea acestor trenduri. Noi suntem o companie globală, iar aceasta este o problemă de proporţii globale. Deci de unde să începem? E foarte simplu: folosiţi, purtaţi, discutaţi. Folosiţi zilnic produsele noastre de înaltă calitate pentru nutriţie; purtaţi brandul nostru cu mândrie, ca să atrageţi oameni care gândesc la fel; şi discutaţi cu alte persoane despre cum pot să adopte un stil de viaţă mai sănătos şi mai fericit.

Ştim că fiecare individ are nevoi diferite legate de nutriţie – şi aici devin foarte valoroase educaţia şi instrucţia noastră pentru nutriţie. O cură de slăbire este un proiect foarte personal, iar sondajele de opinie ne arată că oamenilor le place să afle diverse lucruri de la alţii, care au poveşti de viaţă similare. Fiecare şi-ar dori să fie antrenat şi susţinut pe parcurs. Şi, mai mult decât orice altceva, fiecare şi-ar dori să fie sărbătorit când îşi atinge obiectivele.

De asemenea, şansele de succes cresc într-o comunitate din care fac parte oameni care gândesc la fel şi care îşi oferă unii altora susţinere şi încurajare, ajutându-se reciproc să se menţină pe direcţia corectă. La Herbalife Nutrition, această filosofie se află în centrul modelului nostru de afaceri. Din 1980, distribuitorii noştri pasionaţi şi devotaţi colaborează îndeaproape cu clienţii lor, pentru a crea programe personalizate şi a le oferi sprijin prin motivare, educare, pregătire şi sfaturi pentru un stil de viaţă activ şi sănătos. Cluburile de Nutriţie, taberele de îmbunătăţire a formei fizice şi programele pentru slăbit organizate de distribuitorii noştri sunt doar câteva exemple de situaţii prin care aceştia creează o comunitate unde prieteni şi vecini pot să facă schimb de idei, să primească o educaţie pentru nutriţie, să se bucure de încurajările atât de necesare şi să-şi găsească un grup de oameni care gândesc la fel şi cu care să împartă acest traseu.

Într-un asemenea mediu e mult mai uşor să scazi în greutate. Clienţii Herbalife Nutrition se bucură de sprijinul unor persoane implicate, se bizuie pe un volum de informaţii de încredere şi, cel mai important, ştiu că fac parte dintr-o comunitate motivată de un obiectiv comun.

Ziua Mondială împotriva Obezităţii nu este o zi a disperării, ci un moment în care să recunoaştem, o dată pentru totdeauna, că în lume există această problemă de proporţii masive şi că trebuie să facem cu toţii eforturi să o ţinem sub control, printr-o mai bună informare, o mai bună nutriţie, acţiuni colective şi un stil de viaţă sănătos şi activ. Cu toţii avem răspunderea de a deveni o parte din soluţia acestei probleme.

 

Text: Rich Goudis, Chief Executive Officer