JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Antrenament cardio de 10 minuteFă-ți timp pentru un antrenament rapid și vei vedea beneficii incredibile, care îți vor oferi un plus de forță! Iată un antrenament simplu, de 10 minute, pe care îl putem urma cu toții.

Top 3 motive pentru a-ți face timp pentru un antrenament de 10 minute:

1.Atunci când ești stresat, 10 minute de antrenament îți dau un imbold de energie și te pot ajuta să îți regăsești concentrarea.

2.Ca toată lumea, se întâmplă ca și tu să fii pe fugă de multe ori și apoi să te simți vinovat pentru că ai sărit peste rutina ta regulată.  10 minute de mișcare pot fi suficiente pentru ca acest sentiment să dispară.

3.Antrenamentele de 10 minute pot avea rezultate surprinzător de eficiente.

O modalitate foarte bună prin care poți beneficia cu adevărat de pe urma unei sesiuni scurte , ar fi să te concentrezi  pe o anumită parte a corpului, sau pe un element de fitness, ca de exemplu antrenament de forță, cardio sau de flexibilitate.  Iată un antrenament cardiovascular de 10 minute.

Încălzire pre-cardio de 2 minute

Încălzirea ar trebui mereu să fie una dinamică – îți relaxezi ușor corpul și apoi, treptat, crești ritmul cardiac.

O încălzire de 120 de secunde, care face trecerea către partea principală a antrenamentului, ar trebui să fie suficientă, însă în zilele în care te simți foarte încordat insistă puțin mai mult pe această parte.

  • Rotește-ți brațele în timp ce mergi pe loc timp de 30 de secunde.
  • Mers cu genunchii la piept și brațele pe lângă corp, timp de 30 de secunde.
  • 10 ridicări pe vârfuri, depărtând picioarele la lățimea umerilor și ridicându-te pe vârfuri, păstrând poziția o secundă și apoi coborând
  • 10 genuflexiuni, cu picioarele depărtate la lățimea bazinului și vârfurile îndreptate spre înainte. Lasă-te în spate ca și când te-ai așeza pe un scaun, păstrează poziția o secundă, și apoi – împingând bazinul – revino la poziția inițială.
  • 10 fandăriO fandare este pur și simplu un pas înainte și un pas în spate cu un picior.  Pune mâinile pe șolduri, spatele drept și fă un pas exagerat către înainte, îndoind piciorul din spate către podea.  Păstrează poziția 2 secunde și schimbă piciorul.
  • Jogging pe loc, timp de 30 de secunde.

Cele 8 minute de mișcări care vor arde grăsimi

Un lucru minunat la antrenamentele cardio este faptul că sunt foarte multe exerciții eficiente, distractive și simple din care poți alege, care îți vor antrena întregul corp.

Iată mai jos opt exerciții simple pentru care nu ai nevoie de echipament.  Încearcă să repeți fiecare exercițiu timp de 30 de secunde, și apoi mai treci încă o dată prin toate exercițiile. Unele exerciții sunt cu impact mare, altele mai mic, și ar trebui să urmărești să atingi o intensitate a antrenamentului de 7 sau 8 din 10, pentru a obține maximul de beneficii.

Dacă însă abia ai început antrenamentele, încearcă să faci doar exercițiile impare, și fă-le într-un ritm mai lent.  Nu te forța niciodată prea mult, până ce nu te mai simți în largul tău.