JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Apă versus băuturi pentru sportivi: Cum să te hidratezi în timpul exercițiilor fiziceConsumul de apă adecvat este esențial pentru o serie întreagă de funcții ale corpului nostru și contribuie la protejarea sistemului nostru imunitar. Cu toate acestea, în timp ce facem exerciții fizice, apare în corpul nostru o cerere semnificativ mai mare, fiind astfel nevoie de mai mult decât simpla apă.

În timpul exercițiilor fizice, băuturile pentru sportivi sunt o resursă excelentă pentru a furniza corpului nostru ceea ce are nevoie, sunt combustibil pentru energie, combustibil care conține și electroliți, cei pe care îi pierdem atunci când transpirăm.

Cum afectează deshidratarea antrenamentele

Atunci când faci exerciții fizice fără consuma suficiente lichide, te vei confrunta cel mai probabil cu unele dintre simptomele deshidratării. Deshidratarea poate fi epuizantă mintal și fizic, limitând cantitatea de exerciții pe care o poți face. Deshidratarea nu are loc însă doar în timpul exercițiilor fizice; poate fi rezultatul lipsei consumului de apă pe parcursul zilei.

De obicei, recomandăm consumul a opt pahare de 230 ml de lichid pe zi. Ar trebui să bei apă în mod constant pe tot parcursul zilei pentru a evita deshidratarea, iar acest lucru este valabil atât pentru lunile calde de vară, cât și pentru lunile mai reci de iarnă.

Când sunt potrivite pentru hidratare băuturile pentru sportivi?

Apa este varianta ideală pentru hidratare dacă ai o zi de obișnuită sau faci un antrenament ușor. De obicei, antrenamentele sub 30 de minute nu necesită consumul unei băuturi pentru sportivi. Pe de altă parte, dacă faci exerciții mai mult de 30 de minute, corpul tău va avea nevoie de combustibil din carbohidrați și electroliți pentru a înlocui ceea ce se pierde prin transpirație. Transpirația conține cantități mari de electroliți, cum ar fi sodiu și clorură, și cu cât transpiri mai mult, cu atât ai nevoie de o hidratare adecvată prin băuturi pentru sportivi de înaltă calitate.

De asemenea, pe măsură ce facem exerciții fizice, mai ales la intensitate mare, corpul nostru va apela la depozitele de carbohidrați, așa că este important să furnizăm organismului combustibilul de care are nevoie.


Ce este important într-o băutură pentru sportivi?

Nu toate băuturile pentru sportivi sunt la fel. Cu atât de multe produse pe piață de tipul „apă îmbogățită”, poți face confuzii în alegerea celei mai bune variante pentru antrenamentele tale. O băutură mult mai potrivită pentru antrenamentele tale, este cea care conține și zahăr, din glucoză și zaharoză, pe care corpul tău îl va folosi drept combustibil, decât o apă îmbogățită cu vitamine.

Asigură-te. de asemenea, că are electroliți – în principal sodiu – deoarece pe acesta îl pierzi cel mai mult prin transpirație.
În general, odată ce crești ritmul cardiac și începi cu adevărat să transpiri, este nevoie să treci de la apă, la o băutură pentru sportivi, pentru a asigura corpului tău nutrienții de care are nevoie pentru a obține rezultate optime.