JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Cinci moduri de a adopta o dietă bazată mai mult pe planteDe Dr Richard Allison, nutriționist în cadrul Herbalife Nutrition – marca #1 la nivel mondial în nutriție pentru wellbeing și un stil de viață activ

 

Richard este de asemenea, responsabilă pe partea de nutriție pentru echipa feminină Tottenham Hotspur, a fost responsabilă anterior pe partea de nutriție pentru performanță la Arsenal Football Club și dietetician înregistrat la British Dietetic Association.

 

Anul Nou este un moment în care căutăm să facem schimbări în stilul nostru de viață și să implementăm obiceiuri sănătoase care ne vor ajuta să ne simțim cât mai bine. Iar mulți dintre noi ne vom lua angajamentul în ianuarie să aducem o schimbare menită să ajute și lumea în care trăim.

 

Modalitatea prin care mulți dintre noi vom căuta să atingem aceste obiective va fi prin adoptarea unui stil de viață vegan, cu efecte pozitive atât pentru corpul nostru, cât și pentru planetă. Multe țări vor sărbători Veganuary (o campanie anuală care invită pe toată lumea să adopte o dietă vegană pe tot parcursul lunii ianuarie) iar cercetările au descoperit că se înregistrează o creștere în ceea ce privește descoperirea stilului de viață și dietei bazate pe plante, fără produse de origine animală. De fapt, un sondaj recent realizat de Herbalife Nutrition, bazat pe un sondaj Mintel, a evidențiat că 37% dintre oameni consumă deja proteine ​​pe bază de plante iar 22% dintre participanți au spus că și-ar dori să o facă în viitor.

 

Este o statistică interesantă de urmărit, deoarece reducerea cantității de produse din carne pe care le consumăm și creșterea opțiunilor pe bază de plante reprezintă un pas semnificativ pentru sănătatea corpului și a planetei. În timp ce adoptarea unui stil de viață complet vegan poate fi prea strictă pentru mulți dintre noi, o ușoară creștere a consumului de alimente pe bază de plante poate aduce recompense fără a fi prea copleșitoare.

 

Iată cinci lucruri de luat în considerare dacă dorești să adopți un stil de viață predominant vegan:

 

  • Nu te grăbi – Asigură-te că mergi în propriul ritm. Schimbarea obiceiurilor de-a lungul vieții nu se întâmplă peste noapte, așa că nu te descuraja dacă ai nevoie de mai mult timp. Schimbările mici și consecvente legate de stilul tău de viață reprezintă cheia pentru a trece la o dietă predominant vegană. Încearcă să ai o zi fără consum de carne în fiecare săptămână sau să consumi proteine de origine vegetală la două din trei mese, pentru a te ajuta să începi procesul de schimbare. 

 

  • Încearcă lucruri noi – Fă lucrurile interesante, introdu alimente și arome noi. O schimbare în dietă este o oportunitate excelentă de a încerca rețete noi, de a învăța despre nutriție și de a face mici schimburi care pot aduce o nouă dragoste pentru mâncare în viața ta. Odată ce începi să explorezi, alimentele pe bază de plante nu ți se vor mai părea plictisitoare.

 

  • Descoperă noi proteine pe bază de plante – Proteinele sunt esențiale pentru dieta tuturor; ajută la îmbunătățirea compoziției corporale și a sănătății metabolice. Proteinele pe bază de plante reprezintă o modalitate excelentă de a-ți optimiza corpul și una dintre cele mai ușoare schimburi pe care le poți face atunci când treci la un stil de viață predominant vegan. Cu toate acestea, reține că nu toate proteinele vegetale sunt create în mod egal. Unora dintre proteinele vegetale le lipsesc aminoacizii esențiali, așa că optează pentru cele care combină ingredientele potrivite pentru a-ți oferi același impact nutrițional ca o proteină animală. Tri Blend Select de la Herbalife Nutrition este un exemplu perfect, prin combinația de mazăre, quinoa și semințe de in.

 

  • Fii pregătit – Înainte de a trece la un stil de viață predominant vegan, este esențial să stabilești obiective și să creezi un plan despre cum vei atinge aceste obiective. Vrei să elimini carnea în timpul săptămânii? Vrei să devii vegan în luna ianuarie? Apoi fă un plan, vezi cum poți realiza acest lucru și de ce anume ai nevoie îndeplinirea lui. Pregătirea este cheia succesului.

 

  • Informează-te – Trecerea la un stil de viață predominant vegan este o oportunitate excelentă de a afla mai multe despre sănătate, nutriție și bunăstarea animalelor. Înțelegerea beneficiilor va face din ce în ce mai ușoară adoptarea dietei bazate pe plante și îți va oferi și mai multe motive pentru a-ți lua angajamentul.