JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

De ce a fi puternic este la modă?



Samantha Clayton

OLY, ISSA-CPT – Vice-președinte, Worldwide Sports Performance & Fitness la Herbalife Nutrition

Iată trei motive importante pentru care să ridici greutăți și să devii mai puternic.

Se știe: este la modă să fii puternic. Un corp tonifiat, musculos și armonios în același timp a devenit „noul sexy” atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Dat fiind că din ce în ce mai multe companii media și de îmbrăcăminte sportivă promovează faptul că frumusețea vine în mai multe forme și dimensiuni este un pas pozitiv către încurajarea oamenilor să ducă un stil de viață sănătos și activ.

Sigur este faptul  că un corp sănătos, care poate avea diferite forme și dimensiuni, nu se va demoda niciodată. Ai auzit de termenul „gras slab”? Acest lucru se întâmplă atunci când cineva poate părea slab, dar în realitate are un raport intern nesănătos corp-grăsime, care este în detrimentul sănătății sale. Există, de asemenea, multe persoane care pot părea un pic mai mari, dar sunt de fapt foarte sănătoase în interior. Cu orice plan de exerciții, prioritatea ta principală ar trebui să fie obținerea beneficiilor pentru interiorul corpului tău. Dar, în plus, exercițiile fizice aduc beneficii și aspectului nostru exterior.

Următoarele motive importante arată de ce ar trebui să adăugi antrenamente cu greutăți și forță în rutina ta de fitness obișnuită.

Trei motive pentru a deveni mai puternic acum

  1. Se ard mai multe calorii

Ridicând greutăți și devenind puternic, vei schimba aspectul corpului tău. Oamenii cu masa musculară mai mare ard mai multe calorii în repaus decât cei fără. Este nevoie de mai multă energie pentru ca organismul să susțină masa musculară slabă și, prin urmare, rata metabolică în repaus poate crește ca urmare a ridicării greutăților.

     2. Densitate osoasă îmbunătățită

Exercițiile cu greutăți sunt foarte benefice pentru sănătatea oaselor la persoanele de toate vârstele. Procesul de îmbătrânire este asociat cu o scădere a densității osoase și un risc mai mare de fracturi. Deci, ia în considerare modul în care poți adăuga greutăți antrenamentului tău deoarece oasele tale se bazează pe antrenamentul de rezistență pentru a rămâne sănătoase și puternice.

    3. Performanta îmbunătățită

Dacă corpul tău se obișnuiește cu ridicarea greutăților, imaginează-ți cât de ușor va fi doar ridicarea propriei greutăți corporale. Puterea îmbunătățită înseamnă că activitățile tale zilnice vor deveni mai ușoare, iar dacă te pregătești pentru un sport, o creștere a forței musculare îți poate îmbunătăți în mod semnificativ performanțele.

A deveni mai puternic are multe avantaje și nu trebuie să fii îngrijorat în privința aspectului de “culturist”! Cu excepția cazului în care dedici sute de ore pentru ridicarea greutăților și urmezi un plan de nutriție pentru o construcție a corpului foarte specifică, șansele să devii voluminos sunt mici. Adăugarea antrenamentului cu greutăți la rutina ta de două până la trei ori pe săptămână și consumul unei diete bogate în proteine ​​te va ajuta foarte bine în direcția realizării unui fizic musculos și sănătos. De asemenea, nu-ți fie frică să ridici greutăți mari. Dar asigură-te că începi cu greutăți ușor de gestionat, mai ușoare, astfel încât să te poți concentra pe tehnică pentru 12-15 repetări și să progresezi lent până la greutăți mai mari. Pe măsură ce crești greutatea pe care o utilizezi, scade la 8-10 repetări.

Corpul tău va începe să se adapteze imediat la antrenamentele cu greutăți, așa că începe chiar azi!