JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Hrănitor și sănătos: rețeta de musaca vegetariană
Ți-e dor de o musaca gustoasă ca în copilărie? Poți să te bucuri de ea, chiar dacă ții o dietă sănătoasă. Azi îți propunem o rețetă de musaca vegetariană care nu îți pune în pericol silueta sau sănătatea. Ba din contră, este o rețetă hrănitoare, plină de vitamine.

Am înlocuit carnea cu felii de vinete pentru a obține o masă fără grăsimi, dar cu un gust care te va cuceri. Urmărește clipul de mai sus pentru a vedea ingredientele și modul de preparare!

Musacaua vegetariană este foarte sățioasă datorită cartofilor. Ne-am obișnuit să-i evităm, considerând că ”îngrașă”, însă în realitate cartofii nu reprezintă un pericol pentru siluetă, atunci când sunt gătiți corect. Dacă sunt fierți sau copți în cuptor, ca în rețeta noastră de azi, cartofii sunt foarte sănătoși. Prin conținutul bogat de fibre, ei îți dau o senzație de sațietate de lungă durată, fără a conține multe calorii. În plus, carbohidrații complecși  îți dau energie pentru întreaga zi.

Sfatul nostru: evită cartofii pregătiți prin prăjire. Sunt gustoși, însă conțin foarte multe calorii căci combină carbohidrații din cartofi cu grăsimile prezente în uleiul folosit la prăjit. În plus, prin prăjire se formează substanțe toxice cu potențial inflamator și chiar cancerigen.