Rețete delicioase

Mâncare hrănitoare și rapidă după rețeta Ancăi Lungu
Mulți dintre noi ezită să treacă la o dietă sănătoasă de teama că această necesită mult timp petrecut în bucătărie. Într-adevăr, dacă vrei să mănânci corect, este mai bine să-ți pregătești singur alimentele. Astfel controlezi mai bine ingredientele, cunoști proveninența lor și decizi ce cantitate de zahăr sau grăsimi folosești.

Vestea bună este că o dietă sănătoasă nu trebuie să te țină în bucătărie ore în șir în fiecare zi. Îți venim în ajutor cu o nouă rețetă sănătoasă, simplă și rapidă, propusă de Anca Lungu, Prințesa Polonic.

Astăzi vom pregăti o rețetă împotriva tuturor motivelor de a nu găti. E o rețetă hrănitoare și super, super rapidă. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente”, spune Anca.

Urmărește clipul de mai sus pentru a vedea care sunt ingredientele și cum se prepară năutul cu spanac și chimen.

Despre spanac știi deja, cu siguranță, că este foarte sănătos datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C. Dar știai că și năutul este un aliment cu multiple beneficii?

Specific alimentației mediteraneene, năutul este bogat în minerale care mențin sănătatea oaselor și conține o cantitate mare de fibre care contribuie la sănătatea digestivă și reduc nivelul colesterolului. Anca Lungu ne recomandă să ținem năutul la înmuiat timp de  12 ore înainte de a-l fierbe, pentru a-l face mai ușor de digerat.