JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Micul dejun în 10 minute: ouă și pastă de avocado
Pentru această rețetă ai nevoie de numai 10 minute și câteva ingrediente care se găsesc la orice supermarket. Îți propunem o combinație foarte gustoasă și sănătoasă: ouă ochiuri cu pastă de avocado.

Este o rețetă potrivită pentru orice masă, dar îți recomandăm să o pregătești dimineața fiindcă, prin ingredientele ei, îți va da energie pentru întreaga zi, hrănind  corpul cu macronutrienții necesari, acele elemente indispensabile pentru un organism sănătos.

Rețeta de azi conține ouă, avocado, iaurt grecesc și pâine integrală.

Oul, un aliment complet

Mult timp considerat pe nedrept un aliment de evitat, din cauza conținutului mare de colesterol, oul este, în zilele noastre, recomandat de către nutriţionişti ca un aliment complet și binevenit în alimentația zilnică. Pe lângă proteine și grăsimi bune omega 3, oul conține o mulțime de vitamine și minerale – calciu, fier, fosfor, zinc, acid folic, vitaminele A, D, E, B6, B12. Ba mai mult, gălbenușul este bogat în antioxidanți, care previn bolile cardiovasculare și cancerul.

Ca să te bucuri din plin de beneficiile ouălor, îți recomandăm să le gătești într-o cantitate cât mai mică de ulei sau, dacă e posibil, fără să folosești deloc ulei.

Avocado sau untul naturii – bogat în nutrienţi, sănătos şi gustos.

A doua ”vedetă” a rețetei noastre este avocado – e unul din cele mai sănătoase fructe și un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus. Este adevărat că acesta conține multe grăsimi, însă sunt grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea colesterolului, reduc inflamația ca proces generalizat și astfel previn bolile cardiovasculare. Mai mult, acizi graşi mononesaturați contribuie la arderea depozitelor de grăsime din corp, mai ales de la nivelul abdomenului.

Iaurtul grecesc – savoarea bucătăriei mediteraneene

Mai dens și mai cremos decât cel normal, iaurtul grecesc este mai gustos (mai puțin acru) și conține cantități mai mici de zer și lactoză. Este o sursă foarte bună de proteine și poate fi folosit și la gătit, în loc de smântână.

Îți recomandăm să servești aceste ingrediente alături de câteva felii de pâine integrală. Este bogată în fibre și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.