JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Prânz rapid și gustos – omletă cu tofu și spanacCele mai multe încercări de a mânca sănătos eșuează în câteva săptămâni din cauza preconcepției că mâncarea sănătoasă este lipsită de gust sau se prepară foaret greu.

Suntem hotărâți să-ți demonstrăm contrariul, așa că azi, îți propunem o nouă rețetă simplă, sănătoasă și plină de savoare – o altfel de omletă cu tofu și spanac.

Urmărește clipul video de mai sus pentru a vedea, pas cu pas, cum se prepară rețeta!

De ce să încerci omleta cu tofu și spanac

Pe lângă faptul că se prepară foarte repede și este gustoasă, omleta pe care ți-o propunem conține o combinație foarte sănătoasă de brânză tofu și spanac.

Brânza tofu, făcută din lapte de soia, este unul din cele mai versatile alimente sănătoase. Sursă excelentă de proteine, conține toți cei opt aminoacizi esențiali. În plus, este bogată în fier, calciu, magneziu, zinc și vitamina B5. Este o alegere mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă, deoarece nu conține colesterol.

Nu ezita să experimentezi în bucătărie, folosind tofu! Gustul neutru  și varietatea mare de tipuri cu diverse consistențe face ca brânza tofu să se potrivească în nenumărate rețete, de la deserturi la salate, sosuri și feluri principale.

Spanacul aproape că nu mai are nevoie de o listă a beneficiilor. Toată lumea știe că este foarte sănătos datorită conținutul de fier. Dar are și alte avantaje – ca toate legumele cu frunze verzi este bogat în vitamina C și alți antioxidanți care, atunci când sunt consumați în mod regulat, pot să prevină apariția cancerului. În plus, frunzele de spanac conțin fibre care sprijină buna funcționare a sistemului digestiv.