Rețete delicioase

Rețetă rapidă și sănătoasă – pită din grâu integral cu humus și ou
Să prepari o masă sănătoasă nu este așa de greu cum credeai. În numai 10 minute,  cu ingrediente ușor de găsit, poți să prepari o rețetă perfectă pentru un stil de viață sănătos.

Urmărește clipul de mai sus pentru a vedea cum se prepară pita din grâu integral cu humus și ou! Este o rețetă potrivită atât pentru un mic dejun rapid, pentru un prânz la birou și chiar pentru o cină ușoară. Mai mult, e plină de savoare, deci va fi pe placul întregii familii.

De ce recomandăm rețeta de pită din grâu integral cu humus și ou

Combinația de pită, humus, varză, salată și ou este una echilibrată din punct de vedere nutrițional, oferind  macronutrienți din toate categoriile – pita din grâu integral conține carbohidrați complecși, o sursă foarte bună de energie cu eliberare treptată  pe parcursul zilei; humusul conține proteine de bună calitate, care contribuie la creșterea masei musculare; oul conține o cantitate mica de grăsimi bune; iar salata verde și varza conțin vitamine și minerale.

De ce este sănătos humusul

”Vedeta” rețetei este humusul, care reprezintă o sursă foarte bună de proteine vegetale, dar conține și vitamine și minerale.

Aliment de origine orientală, foarte des întâlnit în dieta mediteraneană, humusul se poate face foarte ușor în casă din năut fiert și pasat, tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi și sare. De altfel, îți recomandăm să-ți prepari singură humusul pentru a evita conservanții și excesul de sare care se găsesc adesea în produsele din comerț.

Prin conținutul ridicat de proteine vegetale, humusul asigură o senzație îndelungată de sațietate și contribuie la echilibrarea glicemiei. Dacă îl consumi în mod regulat, vei vedea că dispare tendința de a ”ronțăi” tot timpul.

În plus, năutul conține o cantitate mare de fibre, care normalizează tranzitul intestinal și reduc colesterolul din sânge.