JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Salată colorată cu boabe de soia




Cu o combinație delicioasă de legume proaspete şi colorate această salată este perfectă pentru prânz, cină, gustare sau – de ce nu? – pentru un mic dejun ușor.

Salata poate conține o varietate de legume în functie de preferinte si asigura. toți nutrienții esentiali.

Legumele galbene și portocalii conțin beta caroten, o forma de vitamina A cu proprietăți antioxidante deosebite.

Legumele cu frunze verzi conțin cantități mari de fier. Sunt ideale pentru energie și pentru a preveni anemia.

Legumele roșii conțin licopen, care este unul din cei mai puternici antioxidanți din lume, având un efect benefic asupra ochilor – previne cataracta si degenerescența maculară.

Legumele mov sunt bogate în antocianină, un alt antioxidant care protejează ficatul și funcțiile cognitive.

Pentru un conținut ridicat de proteine, îți recomandăm să incluzi în salată și boabele de soia prăjite.