JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Sărbătoriți iubirea cu o rețetă delicioasă



Un buchet de trandafiri roșii, un pahar de vin spumant și o negresă cu ciocolată delicioasă. Înseamnă să sarbătoriți ziua dedicată iubirii fără remușcări.

În timp ce nu putem promite primele două, nimic nu spune “te iubesc” ca un răsfăț cu ciocolată făcută în casă. Creată de experții noștri în nutriție și infuzată cu pasiune (plus un strop de vanilie), rețeta noastră de negresă este sănătoasă, fără gluten și are un gust divin.

Cel mai bun aspect dintre toate este că jumătatea ta va ști că ai pus inima și sufletul în surpriza  specială din această zi. Acesta este un dar neprețuit de iubire de Dragobete- sau în orice altă zi a anului.

Dar să vezi ce ușor este de făcut!

Ingrediente:

  • ¼ ceașcă ovăz fără gluten
  • 1/2 ceașcă de cacao neîndulcită
  • 2 linguri de Formula 1 de ciocolată
  • 1 ou
  • 1 lingură de miere
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2/3 ceașcă de lapte de migdale
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 1/2 ceașcă de zmeură pentru topping

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180° C și aplică pe o tavă de copt spray de gătit neaderent.
  2. Adaugă ovăzul în blender și amestecă până când arată ca făina de ovăz; apoi adaugă făină de ovăz, Formula 1 și pudra de cacao într-un castron.
  3. Adaugă oul, mierea, extractul de vanilie și laptele de migdale într-un castron separat și amestecă până când se omogenizează; apoi adaugă amestecul peste ingredientele uscate.
  4. Încălzește uleiul de nucă de cocos într-o tigaie mică la o temperatură scăzută, amestecă continuu până când devine lichid- apoi adaugă în aluat.
  5. Toarnă amestecul în tava preparată și adaugă zmeură pe deasupra- coace timp de 18-22 de minute.
  6. Lasă să se răcească complet înainte de a tăia în 12 cubulețe- și poftă bună!