Nutriție
Acceptă provocarea acum!
Reinventează-te!

Spune-mi cine eşti, ca să-ţi spun ce mic dejun serveşti!



Mic dejunul persoanelor care vor să slăbească

Persoanele care pun accent pe diete tind să sară peste micul dejun sau să bea doar o băutură caldă pentru a „economisi” calorii sau ca o modalitate de a-şi controla greutatea. În realitate, nu există nicio dovadă că cei care sar peste micul dejun au un control mai bun asupra propriei greutăţi; dimpotrivă, renunţarea la micul dejun nu este o metodă eficientă de management al greutăţii. Micul dejun este ocazia perfectă de a începe ziua cu o dietă sănătoasă şi echilibrată care ar putea contribui la atingerea unei greutăţi normale. Cei care ţin diete şi sar peste micul dejun au tendinţa de a compensa lipsa energiei aduse de masa de dimineaţă consumând mese mai copioase pe parcursul zilei. Cu alte cuvinte, dacă sari peste micul dejun, sunt şanse mai mari să apelezi la gustări cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi puţin mai târziu sau să mănânci un prânz copios. În plus, cei care iau micul dejun în fiecare zi tind să aibă un IMC normal spre deosebire de cei care sar peste micul dejun şi au tendinţa de a fi supraponderali/obezi1. Consumarea micului dejun este asociată cu un control mai bun al caloriilor pe parcursul zilei, contribuind astfel la o mai bună gestionare a greutăţii. Un mic dejun preponderent proteic care conţine 25 g-30 g de proteine poate promova o mai bună asimilare a proteinei alimentare şi stimulează absorbţia acesteia în muşchi2. Un consum adecvat de proteine completat de activităţi fizice va susţine creşterea şi menţinerea masei musculare.

Alimentele propuse acestui tip de clienţi trebuie să asigure o cantitate suficientă de proteine, dar şi de fibre. Înlocuitoarele de mese îi pot ajuta pe adepţii dietelor să obţină proteinele de care au nevoie în aşa fel încât să îşi poată controla porţiile şi caloriile. Substituirea a două mese pe zi cu un înlocuitor de masă în cadrul unei diete cu aport caloric redus contribuie la scăderea greutăţii. Pentru o alimentaţie echilibrată, substituirea zilnică a unei mese cu un înlocuitor de masă în cadrul unei diete cu aport caloric energetic redus contribuie la menţinerea greutăţii după o perioadă de pierdere în greutate.