JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Un deliciu pentru sănătatea ta: salată cu somon afumat




Pentru mulţi dintre noi, o alimentaţie sănătoasă înseamnă multe, multe salate. Iar asta îi sperie pe cei care vor să facă trecerea la un stil de viaţă sănătos. Toţi ştim că salatele cu multe legume sunt sănătoase, însă ne sperie ideea de a le consuma zilnic. Să fim sinceri, nimeni nu se gândeşte cu poftă la o salată!

Astăzi o să-ţi demonstrăm că salatele nu sunt doar sănătoase, ci şi foarte gustoase. Încearcă reţeta din clipul de mai sus şi te vei convinge singură că este un deliciu! În continuare, o să-ţi demonstrăm că are şi foarte multe beneficii pentru sănătatea ta.

De ce este sănătoasă salata cu somon afumat

Evident, vedeta acestei reţete este somonul, unul din cele mai sănătoase tipuri de peşte. Îţi recomandăm să îl consumi cel puţin o dată pe săptămână, deoarece este foarte bogat în acizi graşi omega 3. Aceştia sunt consideraţi acizi graşi esenţiali – corpul uman are nevoie de ei, dar nu îi poate produce, deci trebuie să îi primească din alimente – având foarte multe beneficii: contribuie la sănătatea creierului, a ochilor şi a inimii, combat depresia, sindromul metabolic, inflamaţia şi bolile autoimune, previn cancerul şi acumularea de grăsimi în ficat.

În plus, somonul conţine proteine de calitate şi multe vitamine din grupul B, precum şi antioxidanţi şi minerale.

Reţeta pe care ţi-o propunem azi conţine şi legume, morcov şi mazăre fierte, care, prin  conţinutul de fibre, sprijină funcţionarea sistemului digestiv, prevenind constipaţia.

Despre beneficiile ouălor poţi citi aici.

Nu trebuie ignorate nici beneficiile castraveţilor muraţi, un aliment pe care mulţi români îl consumă fără să ştie că este atât de sănătos. Prin procesul fermentare, legumele îşi păstrează vitaminele şi antioxidanţii şi, în plus, sunt îmbogăţite cu probiotice – bacteriile „bune”, atât de necesare pentru funcţionarea corectă a sistemului digestiv.

Deşi salata noastră se poate prepara şi cu alte tipuri de ulei, îţi recomandăm să respecţi reţeta şi să foloseşti ulei de rapiţă, deoarece este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc colesterolul, şi în vitamina E, un puternic antioxidant natural.