JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Vitamine şi minerale personalizate pentru EL şi EAÎntr-o lume ideală, organismul nostru ar primi toate vitaminele şi mineralele necesare din hrana pe care o consumăm zilnic. Mulţi dintre noi duc o viaţă ocupată, mereu sub presiune sau nu au suficient timp ca să-şi întocmească un regim alimentar gândit atent şi în detaliu, care să le acopere toate nevoile organismului.

Înţelegând diferenţele corporale, metabolice şi fiziologice dintre femei şi bărbaţi, Herbalife a dezvoltat cu ajutorul specialiştilor două formule diferite ce furnizează cantitatea optimă de 24 de nutrienţi şi au un aport specific de vitamine şi minerale – Formula 2 Complex de vitamine şi minerale pentru Femei şi Bărbaţi, un produs conceput special pentru nevoile individuale ale femeilor şi bărbaţilor pentru a obține zilnic o nutriție optimă.

“E important să avem un regim alimentar sănătos şi echilibrat, pentru a beneficia de toţi nutrienţii esenţiali. Dar cum puţini dintre noi reuşesc să atingă acest nivel, administrarea de suplimente cu vitamine şi minerale poate reduce probabilitatea apariţiei carenţelor alimentare, îmbunătăţind statusul nutriţional,” a declarat Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentației şi Nutriție şi membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie al Herbalife.

Nutriţie 24/24h  – Herbalife F2 Vitamine şi Minerale

Formula 2 Complex de Vitamine şi Minerale pentru Femei contribuie, printre altele, la asigurarea de minerale şi vitamine implicate în reglarea activităţii hormonale, a metabolismului energetic şi menţinerea sănătăţii sistemului osos, părului şi a unghiilor prin aportul de vitamina B6, B12, calciu şi zinc.

Formula 2 Complex de Vitamine şi Minerale pentru Bărbaţi contribuie, printre altele, la asigurarea de minerale şi vitamine implicate în funcţionarea normală a sistemului imunitar, a sistemului muscular, în performanţa mentală şi în reglarea metabolismul energetic, prin aportul de vitaminele A şi C, magneziu, riboflavină şi acid pantotenic.

Încă de la prima oră a dimineţii complexul de vitamine şi minerale F2 poate fi integrat şi administrat în cadrul programului “Nutriţie Herbalife 24/24 de ore” –  o tabletă pe zi dacă se asociază două shake-uri F1 şi două tablete pe zi dacă se consumă un shake F1 pe zi. Produsul este disponibil în România exclusiv prin intermediul membrilor independenți Herbalife, la preţul de 73 de lei.

De ce  sunt vitaminele şi mineralele importante?

Toate vitaminele şi mineralele esenţiale sunt importante. Cuvântul “esenţial” înseamnă că organismul nostru nu le poate produce pe cont propriu – sau nu le poate produce în cantităţi suficiente – şi, ca urmare, trebuie să le luăm din hrană. Cele 13 vitamine se împart în două grupuri: vitamine liposolubile (A, D, E şi K) şi vitamine hidrosolubile – complexul de vitamine B (tiamina, riboflavina, niacina, acidul pantotenic, vitamina B-6, biotina, folatul, vitamina B-12 şi vitamina C). Mineralele esenţiale şi oligoelementele includ: calciu, crom, cupru, iod, fier, magneziu, mangan, molibden, fosfor, seleniu, sodiu şi zinc.

Suplimentele alimentare cu vitamine şi minerale esenţiale sunt importante atunci când nevoile nutriţionale nu sunt acoperite prin intermediul dietei. Studiile referitoare la diete arată că aportul de micronutrienţi în multe ţări europene este sub nivelul optim, pentru o parte importantă a populaţiei. Printre aceşti nutrienţi se numără vitaminele A, C, D, B12, acidul folic, fierul, calciul, zincul, iodul şi seleniul. Studiile au mai indicat şi faptul că numărul de persoane care primesc un nivel scăzut de micronutrienţi diferă mult de la o ţară la alta, dar şi în interiorul aceleiaşi ţări, iar respectivele diferenţe depind de factori cum ar fi vârsta, genul, statutul socio-economic, educaţia şi stilul de viaţă. Ţinând cont de faptul că multe persoane nu reuşesc să primească aportul zilnic recomandat de vitamine şi minerale, administrarea zilnică a unui supliment alimentar cu vitamine şi minerale oferă garanţia că aceste nevoi sunt acoperite.

Nutriţie optimă pentru o viaţă sănătoasă!

Vitaminele şi mineralele, micronutrienţi,  sunt elemente nutritive esenţiale, de care organismul nostru are nevoie în cantităţi mici, ca să poată funcţiona corect. Sunt necesare pentru aproape toate procesele metabolice şi de dezvoltare, fiecare micronutrient susţinând anumite funcţii specifice ale organismului. De pildă, fierul joacă un rol esential în transportul de oxigen de la plămâni către alte ţesuturi; vitamina A ne asigură o bună acuitate vizuală şi o piele sănătoasă; vitamina C ne protejează corpul împotriva stresului oxidativ, iar vitamina B este necesară ca să ne ajute organismul să transforme hrana pe care o consumăm în energie utilizabilă.

Un aport zilnic insuficient de micronutrienţi se poate transforma, cu timpul, într-o deficienţă. Înainte ca simptomele să se manifeste, poate fi prezentă aşa-numita “foame ascunsă”, ceea ce înseamnă că, deşi semnele şi simptomele directe ale deficienţei nu devin imediat evidente, pot să apară probleme de sănătate pe termen scurt sau lung. Dacă aportul de micronutrienţi nu se face la nivel optim, se poate ajunge chiar la dezvoltarea unor boli cronice.