JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

3 modalități pentru integrarea unui antrenament in activitatea zilnică



1. Pune ceasul să sune cu 30 minute mai devreme

Acesta pare un sfat obișnuit dar cu siguranță te motivează să nu apeși pe butonul soneriei și să te întinzi din nou în pat.

  • Urmatorul meu sfat poate să pară nebunesc dar pentru mine funcționează. În primele săptămâni  pregătește echipamentul cu pantofii de antrenament lângă pat. Când începe alarma să sune, pune-ți șosetele și pantofi și ieși din casă.
  • Cea mai bună metodă pentru a începe exercițiile este să le faci acasă sau aproape de casă. Acest lucru te împiedică  să mai găsești scuze pentru mersul la sală sau pentru faptul că trebuie să te deplasezi în altă parte. Desigur, dacă faci jogging de-a lungul plajei, poate părea drăgut, dar în realitate, probabil, ca vei avea nevoie de efectuarea exercițiilor cât mai repede posibil.

2. Împachetează hainele pentru antrenament și ia-le cu tine la muncă

Dacă nu ești o persoană matinală, atunci este timpul pentru planul B: mersul pe jos în timpul prânzului. Programează acest lucru așa cum ai face o programare la stomatolog sau la coafor.

Dacă rogi un prieten să ți se alăture, acest lucru îți va oferi o motivație în plus pentru a nu renunța la vreo sesiune.

3. Împarte antrenamentul în mai multe sesiuni  mici

Dacă un antrenament de 30 minute ți se pare prea dificil, atunci, încearcă să faci 3 sau mai multe mini antrenamente. Este în regulă să faci mai multe antrenamente de-a lungul întregii zile.

  • Acest sfat funcționează foarte bine, în special pentru femeile care stau acasă cu copii mici, deoarece 10 minute de exerciții este un obiectiv realistic în vreme ce supraveghezi copilul.
  • Daca lucrezi la un birou și stai jos toată ziua, încearcă să iei o pauză de 10 minute pentru a face stretching sau să mergi în jurul biroului . Îți poate îmbunătății nivelul de energie și stimulează puterea de concentrare.
  • Dacă integrezi o activitate în stilul tău de viață în loc să o privești  ca pe o corvadă, o să te ajute să îți atingi mai ușor obiectivele.

Odată ce m-am  decis să renunț la scuze și să îmi fac timp pentru exerciții, am fost capabilă să progresez rapid la o clasă obișnuită de spinning iar modul de viață activ a devenit ceva obișnuit. Oamenii au început să mă complimenteze pentru energia de care am dat dovadă.