JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Cum să faci față antrenamentelor atunci când pornești de la zero



Fitness AAA

Acționează

Fitness-ul și exercițiile pot fi privite ca o mare provocare, așa că, hai să forțăm putin lucrurile pentru a deveni mai activi și pentru a ajunge în formă. Acest lucru poate însemna adăugarea unui simplu exercițiu de întindere sau o plimbare în jurul blocului . Orice mișcare este mai bună decât deloc.

Dacă nu ești în formă, nu este necesar să depui eforturi mari pentru a ajunge la un anumit nivel. Actionează simplu, fiind activ într-un fel sau altul în fiecare zi.

Analizează

Verifică-ți programul și vezi când ai avea timp pentru mișcare. Nu găsești două ore pentru a merge la sală, pentru a te schimba, a face antrenamente, a te schimba iar și pentru a pleca spre acasă?. OK, începem cu pași mici. Poți să găsești un minut înainte de micul dejun sau două minute după programul de muncă?

Așa cum nu începi să urci pe munte cu o viteză amețitoare, așa poți să te familiarizezi încet, încet și cu mișcarea. Găsește câteva minute și fă câteva mișcări simple de întindere. Întinde-te ți încearcă să atingi tavanul, rotește ușor capul gâtul și bucură-te de senzație. În timp, alocă mai mult acestui exercițiu, de la 2 la 5 minute.

Ține evidența  

Știi că ai nevoie de exerciții. Știu că ai nevoie de exerciții. Adaugă aceste exerciții în lista ta de activități zilnice și fă ceva activ în fiecare zi.

Dacă faci exerciții de întindere înainte de micul dejun, atunci, notează acest lucru. Dacă mergi pe jos până la capătul străzii, atunci notează acest lucru. Ești mai predispus să faci exerciții dacă ții evidența și după 5 zile vei avea cel puțin 5 minute de exerciții pe care le vei putea face.

Probabil că nu vei ajunge imediat în vârful muntelui, dar măcar vei avea un început!

Fitness BBB

Respiră

Pentru mine, nivelul scăzut de pregătire fizică are legătură cu un stil de viață din ce în ce mai ocupat și stresant. Asta m-a învățat că e bine să îți faci timp să respiri.

Chiar acum, în timp ce citești asta, inspiră adânc și simte cum se umflă pieptul. Acum expiră ușor. Încearcă să împingi tot aerul afară din plămâni.

Respirația conștientă te poata ajuta să te concentrezi mai bine, așadar găsește ceva de făcut în fiecare zi și folosește acest lucru ca pe un memento pentru a te bucura de relaxare și respirație profundă. Poți să alegi să respiri adânc în timp ce pregătești cafeaua sau în timp ce uzi plantele. Eu fac asta după ce au ieșit afară din mașina copiii, pentru a merge la școală, un moment înainte de a pleca și a mă gândi la următoarea parte a zilei mele.

Nu vei ajunge prea departe dacă nu îți vei face timp să respiri și să evaluezi progresul.

Ia o pauză

Cu toții suntem ocupați  și simțim că nu avem suficient timp dar ești sigur că nu poți să iei o pauză de 5 minute de la ceea ce faci? Deși pare greu de crezut, dacă reușești să iei o pauză de la ceea ce faci, productivitatea ta va crește. O pauză în care să te plimbi dntr-o parte în alta a încăperii sau să ieși afară la aer, te poate ajuta să-ți recapeți concentrarea, adăugând în același timp momente de acțiune în programul tău.

Fiecare pas te duce un pic mai aproape de obiectivul tău.

Găsește echilibrul

Îți va fi mai ușor să respecți un plan zilnic dacă vei găsi o cale de a echilibra noile activități cu nevoile tale zilnice. Ai încă nevoie de activitățile tale zilnice, viața socială și toate celelalte lucruri care alcătuiesc viața ta de zi cu zi. Nimeni nu își dorește o viață plictisitoare, așadar găsește echilibrul. Aceasta înseamnă că trebuie să adaugi mai multă acțiune decât o faci deja, dar ai grijă să nu îți încarci programul astfel încât să nu mai faci față.

Pentru a parcurge tot drumul până la obiectivul propus, trebui să împăcat cu tine însuți.

Fitness CCC

Schimbă-te

Schimbarea nu se va produce dacă tu nu o vei face. Cu toții ne dorim și să sperăm, dar nu vom fi în formă decât dacă vom face un prim pas în această direcție.

Trebuie să fii cinstit cu tine însuți în fiecare zi. Dacă ziua a trecut și tu și nu ai avut un moment de acțiune, atunci trebuie să întelegi că nu te apropii de obiectivul pe care ti l-ai propus: încă stai pe loc sau chiar ești pe panta de coborâre.

Fii prezent în comunitate

Folosește comunitatea ta care te poate ajuta să-ți reintri în formă. Familia ta, prietenii și colegii te pot ajuta să construiești momente de acțiune și pot chiar să ți se alăture. Probabil că nu ești singura persoană care dorește să fie în formă. Vorbește tuturor despre ceea ce încerci să faci și prietenii tăi te vor motiva. Probabil că vor fi mândri de tine pentru că ai preluat controlul și ai devenit activ.

Drumul tău către atingerea obiectivului va fi mai ușur dacă nu vei fi singur.

Ia-ți angajamentul

Nici una din recomandările mele nu te va ajuta dacă nu acționezi. Dar dacă citești asta, sper să că te simți deja motivat. Folosește acest sentiment chiar acum: fă o mișcare, întinde brațele, respiră adânc, atinge vârful picioarelor.

Odată ce ai început, propune-ți să faci din ce în ce mai mulți pași  în fiecare zi, pentru a-ți atinge obiectivele. Destul de curând vei privi înapoi și vei realiza cât de multe ai realizat.

Samantha Clayton, AFAA, ISSA – Vice President, Worldwide Sports Performance and Fitness at Herbalife