JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Herbalife Nutrition lansează un parteneriat strategic cu Federația Europeană a Băncilor de Alimente ca parte a inițiativei “Nutriţie pentru Zero Foamete”Astăzi, Herbalife Nutrition împreună cu Herbalife Nutrition Foundation (HNF) prezintă un nou parteneriat cu Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) pentru a contribui la combaterea risipei alimentare și la reducerea insecurității alimentare.

Federația Europeană a Băncilor de Alimente include o rețea de peste 341 de bănci de alimente din întreaga Europă. În cadrul acestei asocieri strategice, Herbalife și Fundația Herbalife Nutrition vor oferi finanțarea atât de necesară organizației non-profit pentru a susține costurile esențiale de funcționare a băncilor alimentare de pe zece piețe, inclusiv chiria, utilitățile, infrastructura, echipamentele și costurile de formare, pentru a le permite să continue să ofere alimente celor care au cea mai mare nevoie de ele. 

În 2022, un număr record de 349 de milioane de persoane din întreaga lume se confruntau cu insecuritatea alimentară, în creștere de la 287 de milioane în 2021. Aceasta este o creștere uluitoare de 200 de milioane în comparație cu nivelurile de dinaintea pandemiei COVID-19.* Războiul din Ucraina, fenomenele meteorologice extreme și creșterea costului vieții exacerbează și mai mult aceste cifre, determinând probleme de penurie alimentară și o escaladare a prețurilor la alimente. Băncile de alimente oferă un colac de salvare esențial pentru mulți dintre cei care resimt impactul. În Uniunea Europeană, 95,4 milioane de cetățeni europeni, adică peste 1 din 5, trăiesc în pragul sărăciei sau al lipsurilor**. 

Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife Nutrition România, Moldova, Ungaria şi Bulgaria menționează:Având în vedere că provocările sociale, de mediu și economice provoacă o escaladare a crizei foametei, finanțarea băncilor de alimente nu a fost niciodată mai importantă, motiv pentru care ne angajăm să lucrăm cu FEBA pentru a contribui la combaterea insecurității alimentare și a impactului de durată al acesteia asupra indivizilor, comunităților și economiilor deopotrivă. Parteneriatul dinamic extinde și mai mult inițiativa noastră “Nutriție pentru Zero Foamete”, un program global cuprinzător care se concentrează pe resurse și expertiză critice pentru a aborda accesul sporit la alimente sănătoase, dezvoltarea comunității pentru a reduce insecuritatea alimentară și educația nutrițională pentru a contribui la reducerea malnutriției. O ambiție care se aliniază cu Obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 2 al Națiunilor Unite – Zero Foamete.

Jacques Vandenschrik, președintele FEBA, declară:Având în vedere că numărul persoanelor care apelează la băncile alimentare continuă să crească, parteneriatul nostru cu Herbalife și HNF ne permite să facem un pas înainte în reducerea insecurității alimentare și în prevenirea risipei de alimente. Înțelegem și recunoaștem rolul vital pe care îl joacă colaborarea pentru a ajuta la rezolvarea unor probleme de o asemenea amploare și suntem recunoscători Herbalife și HNF pentru sprijinul pe care îl oferă în mai multe țări din Europa.

În timp ce prima fază a colaborării va veni sub formă de finanțare, parteneriatul își propune, de asemenea, să ofere sprijin suplimentar pe teren prin zile de voluntariat la băncile alimentare locale membre FEBA.

Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife Nutrition România, Moldova, Ungaria şi Bulgaria, adaugă:În România, știm că oamenii s-au confruntat cu insecuritatea alimentară la un anumit nivel, de-a lungul timpului. Acest parteneriat nu numai că va oferi o finanțare vitală pe teren, dar va ajuta la hrănirea comunității și va sprijini munca incredibilă pe care băncile alimentare FEBA o fac în România.” 

 

Note: 

* https://www.wfp.org/global-hunger-crisis 

**https://ec.europa.eu/eurostat/fr/web/products-eurostat-news/-/Ddn-20220915-1

 

Despre Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition este o companie globală care a schimbat viața oamenilor oferind produse nutriționale excepționale și o oportunitate de afaceri dovedită pentru distribuitorii săi independenți încă din 1980. Compania oferă produse de înaltă calitate care au la bază studii științifice, vândute în peste 95 de țări de către distribuitori independenți. Aceștia oferă consiliere individuală și o abordare orientată spre comunitate, iar acest lucru îi inspiră pe clienți să adopte un stil de viață mai sănătos, mai activ. Prin angajamentul companiei de a hrăni oamenii, comunitățile și planeta, Herbalife Nutrition se angajează să realizeze 50 de milioane de impacte pozitive – acte tangibile de bine – până în 2030, la cea de-a 50-a aniversare a sa. 

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați  IAmHerbalifeNutrition.com și să ne urmăriți pe @Herbalife

Despre Nutrition for Zero Hunger

Prin intermediul Nutrition for Zero Hunger, Herbalife Nutrition s-a dedicat eradicării foametei, insecurității alimentare și subnutriției. În calitate de lider în industria nutriției, ne-am asumat angajamentul de a aborda această nevoie prin eforturi combinate pentru acces la nutriție sănătoasă și educație nutrițională. Nutrition for Zero Hunger este aliniată la al doilea obiectiv de dezvoltare durabilă al Organizației Națiunilor Unite, care face apel la măsuri îndrăznețe pentru combaterea malnutriției în toate formele sale până în 2030, precum și soluții de a pune capăt foametei globale și de a îmbunătăți nutriția în întreaga lume. Inițiativa abordează foametea globală, siguranța alimentară și subnutriția prin angajamente cheie care să asigure un acces mai mare, educație și abilitare în ceea ce privește nutriția sănătoasă în întreaga lume.

Despre Herbalife Nutrition Foundation

Herbalife Nutrition Foundation (“HNF”) este dedicată îmbunătățirii vieților și comunităților din întreaga lume. Având ca obiectiv principal facilitarea accesului la nutriție, eradicarea foametei și promovarea oportunităților economice, HNF colaborează cu organizații locale și globale de top, asigurându-se că hrănim oamenii și planeta, pentru că ambele, împreună, duc la o lume mai sănătoasă.  Pentru mai multe informații despre HNF și despre cum puteți sprijini activitatea importantă a Fundației, vizitați  www.herbalifenutritionfoundation.org.

 

Despre FEBA 

Înființată în 1986, Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) este o organizație europeană non-profit cu sediul la Bruxelles. Aceasta lucrează în colaborare cu 23 de membri cu drepturi depline și 7 membri asociați din țările europene, reunind peste 340 de bănci alimentare. FEBA își reprezintă membrii la nivel european și internațional, sprijină și consolidează Băncile de Alimente din Europa prin furnizarea de cursuri de formare, schimbul de bune practici și de cunoștințe, consolidarea expertizei și asigurarea eficienței, dezvoltarea de parteneriate cu corporații, fundații și alte organizații și încurajează dezvoltarea și crearea de Bănci de Alimente acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.