JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Împreună protejăm apa – resursa naturală a vieții!Sărbătorește alături de noi Ziua Oceanelor 2021

Oceanul planetar acoperă 71% din suprafața planetei și găzduiește specii și ecosisteme importante pe care ne bazăm pentru hrană, mijloace de trai, reglarea climei și multe altele. Însă, oceanele au nevoie de ajutorul nostru, iar împreună putem genera schimbarea. Iată câteva opțiuni de stil de viață care contribuie la protejarea și refacerea apelor planetei:

  1. Utilizează alternative la plastic.

Se estimează că peste 8 milioane de tone de plastic ajung anual în mări și oceane – ceea ce echivalează aproximativ cu aruncarea unui camion de gunoi plin de plastic în fiecare minut. Evită de câte ori ai ocazia pungile, sticlele, paharele, paiele și tacâmurile din plastic, acestea ajung de multe ori pe plaje și nu se biodegradează niciodată. Alege în schimb tacâmuri reutilizabile, din materiale ecologice.

  1. Redu amprenta de carbon.

Dioxidul de carbon este un gaz de seră care crește aciditatea oceanelor și duce la deteriorarea și pierderea coralilor la scară globală. Și tu poți contribui la diminuarea amprentei tale de carbon prin adoptarea unor obiceiuri simple: alege să mergi pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, în locul mașinii personale. Oprește lumina atunci când părăsești camera sau poartă haine mai groase iarna în casă pentru a evita să dai centrala la maxim.

  1. Economisește apa de câte ori ai ocazia!

Oprește apa atunci când te speli pe dinți, cât te săpunești sau folosești șamponul/ balsamul! Alege să faci un duș scurt, în locul unei băi în cadă. Spală vasele imediat după ce s-au murdărit și evită folosirea apei în exces.

  1. Încearcă să folosești produse de curățare prietenoase cu mediul.

Data viitoare când mergi la cumpărături, optează pentru produse care au însemnul „ecologic”. 

  1. Locul gunoaielor ește la coș!

Nu arunca niciodată gunoaiele în apă sau la întâmplare, în locuri neamenajate. Peste 300 de milioane de tone de plastic sunt produse în fiecare an. Deșeurile de plastic plutitoare sunt în prezent cele mai întâlnite deșeuri marine, reprezentând 80% din resturile marine, de la apele de suprafață până la sedimentele de adâncime. Speciile marine ingeră sau se încurcă în resturile de plastic, care le pot provoca răni grave și chiar decesul.

Dă mai departe inițiativa și implică-te în activități comunitare de protejare a apelor planetare. Împreună putem face diferența! 

În calitate de companie globală de nutriție, durabilitatea mediului este o parte integrantă a strategiei Herbalife Nutrition de inovare.  Una dintre inițiativele cheie este eliminarea pungilor de plastic. Am înlocuit deja pungile de plastic cu cele reutilizabile în centrele noastre de distribuție din America Latină, Asia și Europa. Demarăm acest proiect și în America de Nord. Ne propunem să eliminăm peste 30 de milioane de pungi de plastic pe an.

Spune Da unui viitor mai sustenabil.

#SpuneDaHerbalifeNutritionSursa: https://oceana.org/, https://thewaterproject.org/ , https://www.iucn.org/resources/issues-briefs/marine-plastics