JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Cum aveți grijă de piele după ce purtați mască ? De Laura Chacon-Garbato, Estetician & Director of Worldwide Nutrition Product Training, Herbalife Nutrition



În această perioadă, știm cu toții cât de importantă este purtarea măștii, deoarece ajută la încetinirea răspândirii bolilor și a virusurilor. Însă, este posibil să experimentezi iritație în zona unde masca acoperă fața. Mulți dintre noi ne confruntăm cu uscăciune a pielii, iritație sau chiar erupții cutanate. Dar care este soluția, ținând cont că trebuie să purtăm mască? Urmează câteva sfaturi rapide și  alege o mască ppotrivită pentru a evita câțiva dintre acești factori care afectează pielea.

Alege masca corectă:
Există multe opțiuni creative și vesele în ceea ce privește modelele de măști. Asigură-te că o alegi pe cea care îți este confortabilă și este realizată din material care lasă pielea să respire asigurând în același timp protecție împotriva virusurilor. Nu toate materialele sunt potrivite pentru tenul tău iar poliesterul captează uneori transpirația, provoacă iritație și declanșează acnee. Materialul din care este confecționată masca poate face o mare diferență, în special dacă ai o piele sensibilă. Alege măști din bumbac deoarece ajută la absorbția transpirației și permite pielii să respire. Nu reutiliza masca, pentru a preveni răspândirea microbilor și a bacteriilor. Alternează și spală măștile frecvent, deoarece astfel se reduc erupțiile acneice și cele cutanate pe tot parcursul zilei.

Pregătește pielea înainte de a purta masca:
Așa cum îți pregătești corpul înainte de a purta haine, prin hidratare, înainte de a purta masca, ar trebui să utilizezi o cremă hidratantă pentru față cu proprietăți de hidratare. Alege ingrediente precum mușețel și Aloe vera, care sunt cunoscute pentru proprietățile calmante și hidratante. Hidratarea poate ajuta la prevenirea iritațiilor. Încearcă de asemenea, să eviți machiajulconsistent , care poate închide porii. Dacă porți machiaj, caută produse bazate pe minerale și ingrediente precum dioxid de titan, care absoarbe sebumul .

Îngrijește pielea după purtarea măștii:
După o zi lungă de purtat masca, răsfață-ți fața cu produse hidratante și fără sulfați. Sulfații sunt detergenți puternici care modifică structura lipidică a epidermei superioare și sunt iritanți. După îndepărtarea măștii, curăță fața cu un demachiant delicat ce conține  ingrediente hidratante, care ajută la îndepărtarea murdăriei și a sebumului în exces .. Evită utilizarea apei fierbinți pentru că poate irita și deshidrata pielea. Folosește apă călduță, pentru că pielea este deja sensibilă iar astfel, se previn iritațiile ulterioare. Încheie procesul de îngrijire a pielii aplicând o cremă hidratantă cu antioxidanți și uleiuri esențiale, care pot reface și calma tenul.

În cazul în care ești adepta măstilor faciale, iată o rețetă simplă pe care o poți prepara acasa:

Aveți nevoie de trei ingrediente simple:
• 3 linguri de ovăz
• 2 linguri de Herbal Aloe Gel calmant
• 1 lingură de miere

 Instrucțiuni: Pune ovăzul cu 2 linguri de apă în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Scoate și adaugă 2 linguri de gel calmant  cu aloe și 1 lingură de miere peste ovăzul fierbinte. Lasă amestecul să se răcească și aplică apoi pe față, preferabil cu o pensulă specială pentru tratamente faciale.Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Ovăzul și mierea sunt cunoscute pentru proprietățile de hidratare, iar gelul calmant   pe bază de Aloeonține ingrediente care hrănesc tenul.

La final, spală foarte bine cu apă caldă și  folosește apoi un demachiant delicat fără sulfați.

Deși poate fi ușor inconfortabil să porți mască, este foarte important să înțelegi importanța acesteia pentru sănătatea ta și a celorlalți. Și, dacă experimentezi iritații ale pielii acum, nu uita  că sunt doar temporare și poți aplica aceste sfaturi simple care pot face diferența. De asemenea, nu uita că produsele pe care le utilizezi pentru îngrijirea pielii pot face și ele o diferență semnificativă în modul în care arată și se simte pielea ta. Așadar, alege  produse delicate care oferă rezultate datorită ingredientelor pe care le conțin.