JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Re-energizează rezoluțiile pentru Anul Nou



Rezoluții pentrul Anul Nou. Le facem. Apoi le încălcăm. Trucul de a menține “o versiune nouă a fiecăruia” pe tot parcursul anului este povestea iepurelui și a broaștei țestoase … care a câștigat cursa.

Dacă ai plănuit să intri în formă și îți pierzi concentrarea, nu îți face griji. Ni se întâmplă tuturor. Februarie este momentul perfect pentru a reporni aceste rezoluții privind sănătatea și bunăstarea. Tristețea din ianuarie a trecut, zilele sunt (ușor) mai strălucitoare și este timpul să ne reorientăm.

Nu există un singur răspuns pentru a-ți primi energia înapoi. Este important să nu te pedepsești dacă te abați. Stilul de viață sănătos este pentru toată viața și aveți timp. Ia-o încet și stabil- la fel ca broasca țestoasă. Vei câștiga cursa.

Iată nouă sfaturi pentru 2019 pentru a te ajuta să iți restartezi rezoluțiile:

  1. Fii realist/ă. Modificările majore ale stilului de viață sunt dificile, cele mici sunt ușoare. Reanalizează rezoluțiile. Ajustările minore pot avea un impact mare.
  1. Fă un plan. Rezoluțiile sunt minunate. Dar vei avea nevoie de un plan să te concentrezi asupra obiectivelor în viața de zi cu zi.
  1. Păstrează evidența. Urmărește progresul, păstrează un jurnal de mâncare sau de fitness sau doar marchează în calendar când faci sport. Te vei entuziasma văzând ce ai obținut.
  1. Ia un prieten. Găsește un prieten sau un membru al familiei cu scopuri similare. Nu există nimic precum sprijinul moral, și chiar un pic de concurență sănătoasă, care să te mențină pe drumul cel bun.
  1. Sărbătorește succesul. Sărbătorește toate realizările tale- oricât de mici ar fi. Fie că este o săptămână fără zahăr, o scădere în greutate mică sau un antrenament minunat.
  1. Nu sări micul dejun. Da, este totuși cea mai importantă masă a zilei. Un mic dejun nutritiv păstrează senzația de foame la distanță. Dacă îți este foame, alege gustări sănătoase.
  1. Continuă să te hidratezi. Indiferent dacă ești la regim sau faci sport este întotdeauna important să fii hidratat. Nu confunda setea cu foamea- e ușor de făcut.
  1. Învață din eșecuri. Dacă ai deviat, încearcă să îți dai seama de ce și să te gândești cum poți să eviți pe viitor.
  1. Țineți minte motivele. Când simți ca ai pierdut motivația, amintește-ți de ce ai început. Scrie rezoluțiile pe hârtie, apoi recitește-le când îți scade motivația.