JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Opțiuni mai ușoare pentru vremea caldă



S-a dat ceasul înainte, dar nu doar seara devine mai ușoară: mesele noastre de asemenea! Cu vara pe drum, acum este un moment bun pentru a pune de-o parte mâncarea de confort și de a fi creativ cu salate de sezon, fructe și legume proaspete.

Dat fiind că este perfect posibil să cumpărați fructe și legume pe tot parcursul anului, nu există nimic asemănător cu prospețimea și aroma pe care o obțineți prin adăugarea de produse sezoniere, locale, în dieta dumneavoastră. Veți face chiar și o diferență “verde” prin eliminarea kilometrilor parcurși de alimente.

De ce să nu înlocuiți alimentele care vă încălzesc iarna (cum ar fi cartofii prăjiți) cu legume sezoniere cum ar fi conopida și varza? Pentru iubitorii de salată, lunile de vară oferă numeroase variante gustoase. Dacă vă plac tartele, rubarba de sezon poate fi ingredientul principal dintr-o tartă de vă lasă gura apă!

Înlocuirea cărnii roșii cu carne albă vă oferă adesea și opțiuni ușoare: carnea de pui și fructele de mare sunt ingrediente sănătoase pentru orice salată de primăvară sau de vară.

Și, deși vă simțiți mai puțină foame când cresc temperaturile, este dublu important să continuați să beți. Se recomandă să beți 6 până la 8 pahare de lichid pe zi*. Apa, laptele cu conținut scăzut de grăsimi și băuturile fără zahăr sunt bune, desigur, dar de ce nu scoatem blenderul? Fructele de sezon din luna iunie sunt perfecte pentru sucuri și smoothie.