JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Exerciții pentru brațe frumoase. Trei mișcări recomandate de Diana Stejereanu




Se apropie sezonul cald, iar dacă vrei să porți maiouri și rochii cu bretele, ar fi timpul să începi exercițiile pentru mușchii brațelor. Vezi ce recomandă antrenorul nostru, apoi află cum poți să evaluezi rezultatele programului de antrenament!

Diana Stejereanu, antrenorul nostru de fitness, îți recomandă trei mișcări pentru tonifierea brațelor, una pentru începători, una pentru intermediari și una pentru avansați. Dacă nu ai mai făcut exerciții pentru brațe, Diana îți recomandă să începi cu cele destinate începătorilor.

Nu uita: e important să respecți întocmai indicațiile antrenorului legate de postura corpului. O postură greșită poate face ca exercițiile să devină ineficiente.

Cum evaluezi rezultatele programului de antrenament

Să recunoaștem, cei mai mulți dintre noi încep un stil de viață sănătos pentru că își doresc să slăbească. Desigur, principala motivație ar trebui să fie starea de sănătate. Dar să nu uităm că și pierderea kilogramelor în plus contribuie la o stare generală mai bună, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic, așadar dacă îți dorești să slăbești, nu înseamnă că ai o motivație greșită.

În acest caz, cum poţi evalua corect rezultatele unui program de antrenament? Ține cont de faptul că greutatea nu este un indicator corect. Cifrele de pe cântar pot fi înșelătoare deoarece țesutul muscular este mai greu decât grăsimea. Dacă faci antrenamente corecte și începi să acumulezi masă musculară este posibil să nu vezi o diferență mare pe cântar deoarece depozitele de grăsime au fost înlocuite de mușchi.

Cea mai simplă cale de a-ți da seama dacă ai slăbit sau nu este să te măsori. Primele măsurători se fac la începutul programului de antrenament, apoi se repetă în fiecare lună. Nu uita să notezi de fiecare dată măsurile – câțiva centimetri în minus pot reprezenta o motivație excelentă în a continua stilul de viață sănătos.

Zonele pe care ar trebui să le măsori lunar sunt: coapsele, șoldurile, talia, pieptul, brațele, umerii și gâtul.