JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Începe-ți dimineața cu Diana! Exerciții pentru abdomenCine  nu și-ar dori un abdomen plat și tonifiat? Este unul dintre scopurile celor care pornesc pe drumul către o viață sănătoasă. Pentru a-l atinge, este foarte important să faci exercițiile potrivite, atent alese și executate corect.

Urmărește clipul de mai sus pentru a vedea ce exerciții îți propune Diana Stejereanu, antrenorul nostru de fitness. Diana ne propune trei exerciții din care îl poți alege pe cel potrivit nivelului tău de pregătire.

De ce nu este bine să faci ”abdomene”?

Vei vedea că mișcările recomandate de antrenorul nostru nu seamănă deloc cu arhicunoscutele ”abdomene” despre care mulți cred că sunt suficiente pentru a elimina depozitele de grăsime de pe burtă. De fapt, ”abdomenele” nu sunt neapărat cele mai eficiente sau cele mai sigure exerciții, în special pentru cei fără experiență.

În primul rând, este foarte greu să găsești, fără ajutorul unui antrenor, poziția corectă a corpului, iar greșelile de postură în timpul execuției pot afecta grav coloana vertebrală.

În al doilea rând, clasicele ”abdomene” lucrează doar mușchii din zona respectivă, deci eficiența este scăzută în ce privește nivelul general de fitness.

Cele trei exerciții recomandate de Diana lucrează nu doar abdomenul, ci și mușchii coapselor, fesierii și chiar brațele, iar în același timp ridică ușor pulsul astfel că reprezintă un efort pentru tot corpul.

Nu uita: îți recomandăm să faci antrenamentele dimineața când corpul este tău este odihnit și poate susține un efort suficient de mare pentru a da rezultate vizibile.