JURNALUL UNEI TRANSFORMĂRI

Înotul, aliatul tău pentru un corp tonifiatCu siguranță ai admirat și tu corpul unui înotător și cel mai mult ți-au atras atenția mușchii bine definiți, în special cei ai spatelui. Înotul este unul dintre cele mai solicitante sporturi, deoarece lucrează toți mușchii. Așadar, este o alegere excelentă dacă vrei să arăți perfect. Mai mult decât atât, această activitate te va face să te simți mai bine și te va scăpa de stres.

Iată câte beneficii are înotul asupra corpului uman:

  • Mărește rezistența organismului la efort.
  • Toate grupele de mușchii sunt tonifiate.
  • Vei reduce nivelul de stres.
  • Vei slăbi și vei arăta mai bine.

Nu trebuie să fii înotător profesionist ca să ai rezultate. Acest sport reprezintă o alegere foarte bună pentru oricine, mai ales pentru persoanele care au probleme cu articulațiile sau cu greutatea.

Învăță să înoți ca un profesionist

Fă-ți un cadou și înscrie-te la lecții de înot, chiar dacă nu mai ești demult copil. Majoritatea oamenilor cunosc măcar câteva idei de bază despre înot. Cu toate acestea, dacă înveți să înoți în mod profesionist, îți vei dezvolta o anumită tehnică, iar acest lucru îți va da mai multă încredere în tine de fiecare dată când vei merge la piscină.

Cum să ai un spate de înotător

Dacă vrei să ai mușchii spatelui bine definiți, atunci trebuie neapărat să te apuci de înot. Vei arăta fabulos în rochii de seară cu spatele gol. Mai mult decât atât, acestă activitate fizică ajută foarte mult la eliminarea grăsimilor. Pur și simplu acestea vor fi arse mult mai ușor, iar corpul tău va avea mușchii din ce în ce mai bine definiți.

Cât timp trebuie să petreci în piscină

În general, pentru a arde grăsimile și a-ți tonifia mușchii, trebuie să înoți aproximativ 45 – 60 de minute pe zi. Trebuie să faci mai multe ture de bazin, una după alta, pentru a menține ritmul cardiac accelerat. În acest fel, vei obține cele mai bune rezultate.

Diversifică tipul mișcărilor

Înoată în mai multe stiluri, iar astfel ora ta de sport va deveni mai interesantă. Așadar, încearcă să înoți atât pe față, cât și pe spate. În acest fel îți vei lucra mai intens toți mușchii. De asemenea, fă tot posibilul să îți folosești atât mâinile, cât și picioarele, pentru a lucra toate grupele mari de mușchi.

Avantajele și dezavantajele înotului

Chiar dacă la început, apa din piscină sau bazinul la care te duci ți se va părea puțin rece, în timp te vei obișnui cu ea. Mai mult decât atât, dacă apa este un pic mai rece, vei arde și mai multe calorii.

Dacă îți este teamă de clorul care este adăugat în apa din bazin, atunci poți să folosești o cască de înot și ochelari speciali, iar părul și ochii tăi nu vor avea de suferit.

Unele femei probabil că se vor jena de felul în care arată în costum de baie. Dacă te regăsești și tu în acest scenariu, ar trebui să te consolezi cu gândul că vei arăta din ce în ce mai bine, cu fiecare sesiune de înot. Corpul tău va fi pe zi ce trece mai tonifiat.

Așadar, nu mai aștepta! Apucă-te cât mai urgent de înot pentru că acest sport are mulțime de beneficii atât pentru sănătatea ta, cât și pentru aspectul tău.

Sursa: www.discovergoodnutrition.com